Beoordelingen - reviews - bedrijfsartsen


De zieke medewerkers die het meemaken herkennen waar wij over spreken: die bedrijfsarts die aangesteld is om je te helpen met beroepsziekten, maar die door werkgever juist per uur betaald wordt om alle beroepsziekten te ontkennen (en soms in plaats daarvan door te sturen naar de psychiatrie, een klein deel van de psychologie waar psychologische beroepsziekten zoals stress en burnout niet bestaan).

DAAROM: om de politiek te overtuigen: zijn reviews nodig.

Volgens ons kan het beste op twee manieren:

1) ga naar https://www.zorgkaartnederland.nl/bedrijfsarts/pagina1?sort=naam-asc , daar staan sinds 2018 alle bedrijfsartsen op. Je kunt ze alfabetisch sorteren, en rechtsboven kun je in de rode menubalk drukken op 'Schrijf een waardering'- doe dat! En wees zo specifiek mogelijk. En vermeld ook als de bedrijfsarts de richtlijnen en tests van http://beroepsziekten.nl niet gebruikte

2) ga naar Google Maps, bijvoorbeeld https://www.google.nl/maps/, log in, zoek de zelfstandige bedrijfsarts op OF het bedrijf waar hij of zij/hij werkt, en schrijf een google review via Google Maps. Ook hier: wees zo specifiek mogelijk zonder te schelden. Noem weer of de bedrijfsarts wel of niet een bepaalde richtlijn aanhield. Artsen moeten wettelijk
- het welzijn van patiënt als hoogste doel hebben
- empathie tonen
- diagnose stellen
- overzicht van behandelmogelijkheden geven

(zie onze pagina juridisch).

Pas als alle zieke werknemers jaren lang op deze media beoordelingen schrijven over de bedrijfsarts, zal iets veranderen (of betaling van bedrijfsarts neutraal maken, of het vak afschaffen).

Hier (klik) vindt u in excel op achternaam gesorteerd de 1089 bedrijfsartsen van Nederland.

 

Wij houden, los van de onder 1) en 2) genoemde reviews, ook de klachten per bedrijfsarts bij.

Hier (klik) vindt u ook een klachtformulier in .doc, te gebruiken over bedrijfsartsen
. Vul het in en stuur het op.Wij verzamelen de klachten tot wij er duizenden hebben, en dan kunnen wij deze informatie vertrouwelijke aan de Tweede Kamer en SER en Raad van State geven, zodat er wat gebeurt. Uw naam zal niet openlijk worden gebruikt, die van bedrijfsartsen wel. De Tweede Kamer weet vertrouwelijk met zaken om te gaan.

VACATURE: VRIJWILLIGER ADMINISTRATIE KLACHTEN BEDRIJFSARTSEN

Belangstelling? Email uw cv naar info@bedrijfsarts.net. Het is duidelijk part time, en de functie-inhoud wordt op uw vaardigheden afgestemd. U draagt zo bij aan een beter en transparanter Nederland, op den duur hopelijk zonder 'gemeenheden bedrijfsartsen'.


WAAROM HET ZO IS?

Bedrijfsartsen zijn in Nederland altijd betaald geweest door werkgevers, een beetje een krom uitgangspunt. Bedrijfsartsen blijken niet integer genoeg, als hun eigen portemonnee ter sprake wordt gesteld zijn ze i.h.a. in staat elke ziekte te ontkennen, of een andere (onjuiste) diagnose af te geven. Een Minister sozawe durft niets te veranderen zolang de 'Kroon' in de SER gespleten is in haar adviezen over beroepsziekten.nl/arbeidsgerelateerde zorg:

https://www.ser.nl/nl/raad/beeldbank/kroonleden.aspx

Het poldermodel heeft duidelijke zwakten, zeker hier: het model van 1/3 werkgevers, 1/3 werknemers en 1/3 hoogleraren. Werkgevers zijn - kort door de bocht - voor het omkopen van bedrijfsartsen, vakbonden zijn er tegen - en zijn voor een onafhankelijke betaling - en deze18 Kroonleden zijn niet unaniem.

Bij een niet unaniem SER advies doet een Minister Sozawe gewoonlijk niets.

Het is bij deze 18 mensen dat er gelobby-d moet worden - allereerst: identificeren welke van de 18 voor instandhouding van het bestaande systeem zijn. In hoeverre er sprake is van 'betaling Kroonleden voor een mening over arbeidsgerelateerde zorg' is niet bekend - maar e.e.a. is niet ondenkbeeldig.

De kern van het probleem is dat mensen verwachten dat een bedrijfsarts gaat over bedrijfsgeneeskunde, beroepsziekten dus, maar dat bedrijfsartsen per ingehuurd uur door werkgevers worden in/omgekocht om beroepsziekten te ontkennen. Dat laatste vnl. vanwege Bezava.